Τούρτα Ζαχαρόπαστα με Τριαντάφυλλα | Sugarpaste Cake with Roses

cake irene

Και αυτός είναι ο λόγος που δεν προλαβαίνω, όχι να κάνω ανάρτηση στο blog αλλά γενικά δεν προλαβαίνω…
Ο λόγος είναι η Ειρήνη! Το μικρό μου κοριτσάκι που μου έχει πάρει τα μυαλά, την ενέργεια, τον ύπνο, το χρόνο για τον εαυτό μου και όλα αυτά που όλες οι μαμάδες ξέρουν.
Η Ειρήνη βαπτίστηκε λοιπόν και αυτή ήταν η τούρτα ζαχαρόπαστα με τριαντάφυλλα που διακόσμησε το candy bar!
Η τούρτα δεν είναι αληθινή, αποτελείται από δυο πάτους φελιζόλ και φτιάχτηκε με πολλή αγάπη αλλά και κόπο καθώς ο ελεύθερος μου χρόνος είναι ελάχιστος. Το ότι δεν είναι αληθινή μου έδωσε τη δυνατότητα να την φτιάξω σταδιακά και αρκετό καιρό πριν τη βάπτιση.

Τα τριαντάφυλλα, που είναι και το πιο απαιτητικό μέρος της τούρτας, γίνονται σε στάδια καθώς για να φτιάξεις το λουλούδι ξεκινάς από μέσα προς τα έξω, φτιάχνοντας λίγα λίγα πέταλα και περιμένεις να στεγνώσουν τα πρώτα και να προχωρήσεις στα επόμενα. Για να φτιάξω τα τριαντάφυλλα χρησιμοποίησα flowerpaste η οποία είναι ειδική πάστα ζάχαρης, που χρησιμοποιείται για μοντελισμό τρισδιάστατων σχεδίων. Υπάρχουν διάφορα χρώματα flowerpaste, για να πετύχω όμως την απόχρωση που ήθελα χρησιμοποίησα λευκή flowerpaste και την χρωμάτισα με ειδικά χρώματα σε μορφή πάστας. Πέρα όμως από την ειδική πάστα ζάχαρης, είναι απαραίτητα τα κατάλληλα εργαλεία. Ένα σετ σαν και αυτό είναι χρήσιμο για όλες τις κατασκευές με ζαχαρόπαστα. Ωστόσο για τα τριαντάφυλλα αυτό το εργαλείο είναι απαραίτητο. Αυτά τα βίντεο με είχαν βοηθήσει πολύ όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με τον μοντελισμό τριανταφύλλων: μέρος 1, μέρος 2, μέρος 3, μέρος 4, μέρος 5 και μέρος 6.

Η τούρτα πλέον είναι διακοσμητική καθώς έχει πλήρως στεγνώσει πάνω στο φελιζόλ και σε κατάλληλες συνθήκες, μακρυά από τον ήλιο και την ζέστη, μπορεί να διατηρηθεί χρόνια.

cake irene 5

cake irene 3

cake irene 2

cake irene 4

Submit a comment