Μάφινς με Ροδάκινα | Peach Muffins

Τα muffins είναι μικρά κέικ τα οποία έχουν πολύ απλή παρασκευή. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζονται μίξερ, παρά μόνο ένα κουτάλι, έναν αβγοδάρτη και 2 μπολ για τα υλικά. Χωρίζεις δηλαδή τα υλικά σε υγρά και στερεά και τα ενώνεις. Το μυστικό για αφράτα muffins είναι ότι θέλουν ελάχιστο ανακάτεμα, μόνο απλή ομογενοποίηση των υλικών. Είναι πολύ ωραία για πρωινό αλλά και για σνακ.

Print Friendly, PDF & Email

Συνταγή για muffins με ροδάκινα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για muffins 12 θέσεων. Καθαρίζουμε τα 3 από τα 4 ροδάκινα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Το ροδάκινο που αφήσαμε το ανοίγουμε στη μέση και το κόβουμε λεπτές φέτες.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα στέρεα υλικά. Το αλεύρι με το αμύγδαλο σε σκόνη, το baking powder, το αλάτι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο (το οποίο πρέπει να έχει κρυώσει), τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και το εσάνς πικραμύγδαλου. Ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ η ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά (χρειάζεται ελάχιστο ανακάτεμα). Προσθέτουμε και τα κυβάκια του ροδάκινου.
Μοιράζουμε στις βουτυρωμένες θήκες και βυθίζουμε ελαφρά στην επιφάνεια τους από 2 φέτες ροδάκινου με την φλούδα προς τα πάνω. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

2 Responses to "Μάφινς με Ροδάκινα | Peach Muffins"

Add Comment

Submit a comment