Μπισκότα με Ταχίνι και Σοκολάτα



Αυτά τα μπισκότα με ταχίνι και σοκολάτα εγγυώμαι οτι θα αρέσουν σε όλους! Ακόμα και σε αυτούς που απεχθάνονται το ταχίνι. Και πέρα από αυτό, είναι πραγματικά από τα πιο εύκολα μπισκότα που μπορείτε να φτιάξετε. Η όλη διαδικασία αν έχετε συγκεντρώσει τα υλικά στον πάγκο εργασίας, δεν ξεπερνά τα 5-10 λεπτά.

tahini cookies 3

Έχω πειραματιστεί αρκετά με τη συγκεκριμένη συνταγή αυξομειώνοντας τα υλικά ώστε να πετύχω ένα μπισκότο μαλακό και μαστιχωτό χωρίς να περιέχει παρά πολλή ζάχαρη.

Print Friendly, PDF & Email

Συνταγή για Μπισκότα με Ταχίνι και Σοκολάτα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα και βάζουμε λαδόχαρτο στη λαμαρίνα του φούρνου.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το βούτυρο με το ταχίνι, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη. Ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη ή ακόμα και με ένα πηρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια ανακατεύοντας και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι ή με το χέρι μεχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
Στο τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 ανομοιόμορφα μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους στη λαμαρίνα του φούρνου.
Ψήνουμε 14-15 λεπτά. Όταν βγούν από το φούρνο είναι αρκετά μαλακά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα αποθηκεύουμε για 1 εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο.

* Για μια πιο υγιεινή εκδοχή της παραπάνω συνταγής, θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε το ταχίνι με ταχίνι ολικής αλέσεως, το 1/3 από το συνολικό αλεύρι με αλεύρι ολικής αλέσεως και τη ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας.

Submit a comment