Παγωτό Στρατσιατέλα | Stracciatella Ice CreamΤώρα που καλοκαίριασε για τα καλά, ο κάδος της παγωτομηχανής είναι μόνιμα στην κατάψυξη. Και δεν πειράζει που έχει πιάσει τα 2/3 του διαθέσιμου χώρου (έχω και τεράστια κατάψυξη) γιατί το σπιτικό παγωτό, πραγματικά δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό του εμπορίου.

Την πιο ωραία στρατσιατέλα την έχω δοκιμάσει σε ένα μαγαζάκι στους Παξούς, στην “Ματίλντα”. Είναι μια Ιταλίδα, η οποία έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη Λάκκα και έχει ανοίξει μια μικρή gelateria. Αν ποτέ βρεθείτε στους Παξούς μην παραλείψετε να την επισκεφτείτε.

Print Friendly, PDF & Email

Συνταγή για παγωτό στρατσιατέλα

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Λίγο πριν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα του γάλακτος σε καθαρό μπολ. Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4-5 ώρες ή ιδανικά ένα ολόκληρο βράδυ. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή (ο κάδος της οποίας πρέπει να έχει μείνει στην κατάψυξη 24 ώρες πριν τη χρήση) και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στο μεταξύ λιώνουμε τη σοκολάτα σε bain marie. Την απλώνουμε με σπάτουλα σε λαδόχαρτο μέχρι να γίνει λεπτή στρώση και την βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει, περίπου 5 λεπτά. Την σπάμε με γρήγορες κινήσεις σε κομματάκια και την προσθέτουμε στην παγωτομηχανή 5 λεπτά πριν το τέλος.
Για την δική μου παγωτομηχανή (KitchenAid) χρειάστηκε συνολικά 20 λεπτά στην 2η ταχύτητα.
Αδειάζουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης (για να μην χαράξουμε τον κάδο) σε μεταλλικό, ανοξείδωτο δοχείο με καπάκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

3 Responses to "Παγωτό Στρατσιατέλα | Stracciatella Ice Cream"

Add Comment

Submit a comment